El Clúster


GRUP RHENUS ESTRENA CAMIONS ELÈCTRICS I DE BIOGÀS LIQUAT PER ANALITZAR LA SEVA ESCALABILITAT A NOVES REGIONS I TRÀNSITS

Marta Losada Martin,

Grup Rhenus, líder global en solucions logístiques, ha iniciat les proves per avaluar la implantació de combustibles alternatius al dièsel a les regions i els segments de trànsit més adequats per a les característiques d'aquests nous models de mobilitat. Amb aquest objectiu, Rhenus ha incorporat a Madrid un camió cent per cent elèctric i un de propulsat per gas renovable Bio-GLP a Andalusia, en un nou pas per avançar en el seu compromís amb la sostenibilitat i la descarbonització de la seva flota de vehicles.


El camió elèctric, de la marca alemanya Quantron, farà serveis de recollida i entrega al centre de Madrid, i s'adaptarà perfectament a les àrees més sensibles en termes d'emissions. Aquest projecte és fruit de l'acord assolit entre el grup logístic i Quantron España per als propers quatre anys amb l'objectiu de garantir-ne la viabilitat econòmica i la sostenibilitat a llarg termini.

Per part seva, el camió que ha incorporat Rhenus a Andalusia és un vehicle Scania adaptat per a l'ús de combustible DUAL-GLP, un sistema cent per cent compatible amb l'ús de gas renovable, que permet el funcionament amb dièsel i GLP. El camió s'encarregarà de l'abastament a l'empresa Carrier, líder mundial en solucions de calefacció, aire condicionat i refrigeració, a la planta de producció de Montilla (Còrdova).

La posada en circulació dels dos vehicles servirà a Rhenus per estudiar quins altres trams i operatives poden estendre l'ús d'aquests combustibles. D'aquesta manera, els resultats obtinguts amb aquests camions es podran prendre com a referència per analitzar variables clau com l'autonomia, el rendiment en determinades rutes de distribució o aspectes més tècnics, com ara la viabilitat en diferents orografies.

"Aquestes iniciatives demostren el nostre compromís amb la innovació i reflecteixen la nostra voluntat per millorar el rendiment ambiental al sector logístic. La posada en marxa d'aquests vehicles en dos segments de trànsits tan diferents ens permetrà extreure conclusions de molt valor per escalar la nostra aposta per les tecnologies més avançades en mobilitat", afirma Andreu Gutiérrez, Country Sales Director Road de Rhenus Logistics a Espanya.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies