El Clúster


09 Març

9:30h

Departament de Territori i Sostenibilitat

This event has expired

THINKING OUTSIDE THE BOX: Com la darrera milla transforma la mobilitat urbana: quines solucions s’implementen a Europa, EUA i Xina?

De 9 de març de 2018 a les 9:30 a 14:00h

Thinking OUTSIDE THE BOX pretén esdevenir el punt de trobada i reflexió més rellevant a Europa sobre logística. L’optimització de la distribució de darrera milla centrarà la primera edició d'aquest esdeveniment amb la participació d'experts internacionals de reconegut prestigi i la presentació de l'estudi de benchmarking d’experiències europees realitzat pel Clúster Catalonia Logistics.

Un dels grans reptes que presenta el sector és l’optimització de la distribució de darrera milla que centrarà la primera edició d'aquest esdeveniment. La mobilitat urbana esdevé el gran repte de les ciutats del segle XXI i el creixement exponencial de la logística urbana producte dels nous formats de retail, per una banda, i l’impacte de l’e-commerce, per l’altra, estan replantejant com ha de ser la mobilitat a les ciutats.

En aquesta Jornada presentarem l’estudi de benchmarking d’experiències europees que ha realitzat el Clúster Catalonia Logistics i les compararem a la realitat de Nova York i a les ciutats xineses.

Format esdeviment:

9:30-9:45 Acreditació i cafè de benvinguda

09:45-10:00 Inauguració Jornada pel Sr. Pere Padrosa, director general de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

10:00-10:15 La importància de la logística urbana en el funcionament de les ciutats: Dr. José Holguín Veras (director of the VREF Center of Excellence for Sustainable Urban Freight Systems, Rensselaer Polytechnic Institute, Nova York, EUA).

10:15 11:00 Presentació de l’estudi de benchmarking d’experiències i tendències de la distribució de mercaderies d’última milla a Europa per part del Dr. Sergi Saurí, director del CENIT i membre de la Junta Directiva de Catalonia Logistics

11:00-12:00 La darrera milla a Nova York. Conferència per part del Dr. José Holguín Veras (director of the VREF Center of Excellence for Sustainable Urban Freight Systems, Rensselaer Polytechnic Institute, Nova York, EUA).

12:00-12:30 Pausa-cafè

12:30-13:30 La darrera milla a Àsia. Conferència per part d’en Josh Gardner (CEO of Kung Fu Data, President of the Shanghai chapter of Entrepreneurs Organization, Shanghai, Xina).

13:30-14:00 Preguntes i cloenda a càrrec del Sr. Pere Torres i Grau, director general de l’Autoritat del Transport Metropolità.

Inscripcions: places limitades.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte