El Clúster


Els clústers d’hàbitat, packaging i logística cerquen nous models de negoci, sostenibilitat i e-commerce (06.03.18)

Ramon Cosialls,

El 6 de març es va dur a terme a Casa Gràcia (Barcelona) el Intercluster packaging i logística a l’hàbitat que va acollir 60 professionals d’empreses dels tres sectors representats, per a conèixer, debatre i treballar reptes de negoci.

La Jornada va iniciar-se amb un bloc de ponències del àmbit del packaging, on Ignasi Cubiñà (EIG), va exposar els avantatges del Cradle to Cradle® com a metodologia de disseny i verificació de l’economia circular, mostrant exemples concrets i possibilitats pel món de l’hàbitat.

Seguidament, l’Aleix Fortuny (BIP-Leitat) va exposar elements d’ecodisseny a tenir en compte, així com consideracions a dur a terme quan venem mitjançant e-commerce, atès que el Packaging pel B2C ha de ser molt diferent al B2B. Finalment, el bloc d’embalatge el va cloure en Jordi Fiestas (Brafim), que va exposar les diferents etapes que intervenen en el procés logístic, i com optimitzar el embalatge.

A continuació, va haver-hi les ponències per part d’experts de la logística, on Sergi Fresno i Joan Boix (Seur) van mostrar les diferents tendències de consum que estan transformant els enviaments, comentant elements com les entregues ultra ràpides, la concentració del e-commerce, o les complexitats que presenta la última milla, com elements clau.

Per últim, el bloc de logística es va cloure parlant d’optimització de rutes, on David Costa (Nektria) va mostrar les possiblitats del big data en la optimització de rutes al servei del comerç electrònic, i finalment, César Aníbal Larrosa (Sama Group) va parlar dels elements clau en els repartiments de la última milla per als productes voluminosos.

La sessió va servir també per a fer networking i conèixer directius de companyies de sectors complementaris, la qual va acabar amb una dinàmica de Manual Thinking per a treballar reptes concrets d’interès que van originar la sessió, com són els nous models de negoci, la sostenibilitat i el e-commerce.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies